perjantai 18. lokakuuta 2013

Berlin

Kävästiin viime lauantaina IKUS:n järjestämällä Berliinin exkursiolla vaihtariporukan kanssa. Paikka huokuu historiaa ja mahtia. Tuntuu siltä, että arkkitehtien teemana on ollut iso, isompi, isoin riippumatta kohteesta, minne olet menossa. Heti huomasinkin, että tänne pitää tulla käymään vielä  monta kertaa vaihdon aikana, että ehtii nuohota joka nurkan. Tällä kertaa tehtiin siis vaan päiväreissu, mutta sen erikoisuutena oli, että saatiin paljasjalkainen berliiniläinen turistioppaaksemme suosituimpiin kohteisiin. Tämän jälkeen jakauduimme omille teillemme Berliinin kaduille. Varmaan olette blogia lukiessanne huomanneetkin, että tykkään faktoista, joten tässä teillekin pienehkö faktapitoinen turistikierros Berliinistä.




Kieltämättä nää muurin palaset on näin irrallaan ja viimeisteltynä paljon mielenkiintoisemman näköisiä.
Muidenkin turistikartassa oli kohde nimeltä Checkpoint Charlie


Kylmän sodan aikana käytössä ollut Itä- ja Länsi-Berliinin välinen kuuluisin rajanylityspaikka Checkpoint Charlie. Paremmalle puolelle tultaessa oli kuulemma tapana vaihtaa rahaa tietysti hiukan "paremmalla" suhteella.








Kattavalle turistikierrokselle saatiin myös kuokkavieraita



Brandenburgin portti. Yksi rajanylityspaikoista ennen Berliinin muurin rakentamista. Portilla on vahva historia ja sen sanotaan olevan saksan sotilaallista mahtia symboloiva riemukaari.

Kuka keksi yhdistää turistikierroksen, baarin ja V12 moottorin? Aivan sama, mutta toimii!



Ei oo kakarat rikkonu uudenvuoden raketeilla. Oli vähä isommat pommit Liittoutuneilla.



Holocaust Memorial (Memorial to the Murdered Jews of Europe)

2711 betonilaattaa = 25 miljoonaa euroa



Saksan parlamenttitalo Deutscher Bundestag. Saksassa edustajia on tällä hetkellä 622, vastaava luku Suomessa on 200. Onkohan meillä varmasti riittävän paljon sopankeittäjiä, kun täällä 3 kertaa isommalla edustajien määrällä pystytään edustamaan yli 15 kertaa suurempaa määrää ihmisiä? 

"Jos kuva ei onnistu, niin ei oo ainakaan varusteista kiinni prkl!" Selvispähän seki miks mun kuvat ei onnistu koskaan.



Piipahdettiin Mersun galleriaan.

Toiset tykkää vähän vanhemmasta ja toiset nuoremmasta.
Ja toiset vähän isommasta. Onneks tuli laukku matkaan, ettei bouneri näkyny.


Ja entistäkin isompaa: 116 metriä korkea, 114 metriä pitkä ja 73 metriä leveä Berliner Dom.

"Kaapelit pintaan, aivan sama mihin hintaan,  tatskaan kesäks tiikerin mun rintaan"

Berliinin museosaarella (Museumsinsel) sijaitseva, viidestä museosta vanhin, Altes Museum. Saari on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista.


Neue Wache, sodan muistomerkki.
Kyllähän 12,8 miljoonalla eurolla saa aika hienon akvaarion...
Tietysti maailman suurimman sylinterin muotoisen.


Berliinin televiotorni. Antenni yltää 368,03 metriin. Tällä saavutetaan euroopan 4. korkeimman rakennuksen titteli

"Even in Poland the trains are never delayed 1 hour!!!!"... Noo tota meillä Suomessa on normaalimpaa, että juna on myöhässä kuin ajoissa, ainakin talvella. Junat hieman ruuhkautuivat, kun ihmiset halusivat vaihtaa toiselle asemalle, koska alkuperäiselle asemalle saapuvat junat olivat kaikki myöhässä saksalaisesta täsmällisyydestä huolimatta. Syykin oli hieman vakavampi kuin Suomen lumi tai puiden lehdet. 7 tonnin sillan osan kaatuminen aiheutti rakennustyöntekijän menehtymisen ja useampia loukkaantumisia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti