lauantai 8. helmikuuta 2014

Tyttöjen jutut vs miesten jutut


Täällä porskutellaan eteenpäin viimeistä kuukautta, joka on yleisesti täynnä tenttejä. Omat opintosuoritukseni ovat onneksi jakautuneet hyvin ja suurin osa niistä on jo takanapäin vaikka tenttikuukausi vasta aluillaan. Saksan kielen tentitkin jo takanapäin ja arvosana myös sieltä paremmasta päästä. Ensi viikolla enää yksi economicsin tentti. Tammikuun loppuun mennessä kaikkien OVGU:n kurssien luennointi siis päättyy ja näin loppumetreillä voi hyvällä omalla tunnolla ottaa viimeiset ilot irti tästä vaihtarin vapaudesta.

Seuraavassa kertomusta parista harvemmin järjestettävästä tapahtumasta, joihin otin osaa tammikuun aikana. Ainiin ja olihan tuossa aika suuri mielenosoituskin Magdeburgin kaduilla, johon en siis kuitenkaan osallistunut. Vuosittain Saksan kaikki natsit kokoontuvat tänne marssimaan Magdeburgin pommituksien takia. Tänä vuonna pommituksista tuli kuluneeksi 69 vuotta. Tietysti tämmöistä tapahtumaa ovat toisinajattelijat vastustamassa, jonka takia poliisien määrä kaupungissa moninkertaistuu päivän ajaksi. Kahinoita kun on odotettavissa ryhmien kohdatessa toisensa. Kaupungilla oli myös kaiken maailman demonstraatioita ja pidätyksiä ei voi estää. Tällä videolla näkyy vähän meininkiä, mikä on siitä näteimmästä päästä. 

Romeo & Julia

Kun tuo oopperatalo on melkein kulman takana, niin pitihän sitä balettineitsyyskin tältä kaverilta viedä, kuitenkin ihan vaan katsomon puolella. Sitä mä kyllä ihmettelen vieläkin, että miksi naispuolisilla tanssijoilla pitää olla pitkät löysät mekot, kun miespuolisilla on tiukkaakin tiukemmat sukkahousut. Onko tämä nyt sitten sitä tasa-arvoa? Kiinalaisille tytöille tämä oli myös hieman yllättävää, kun Mr. Big tanssahteli valokeilassa. Sitä hykerryksen määrää. Selkeästi Romeon valinta oli mennyt housun täytteen mukaan. Pahempi sanoa, oliko se Dannyn kikalla toteutettua vai naturaa. Onneksi tyttöjen mieli malttoi ja kunnon kikatus alkoi vasta väliajalla, sillä olihan tuo paikalla ollut orkesteri aivan älyttömän taitava ja siksi suotavaa myös kuulla. Vallan hieno esitys ja kaiken ymmärsi alusta loppuun. Onhan se rakkauden kieli paljon helpompaa kuin saksa.
Joo vanha, ei löydy enää joulukuusta sentään kaupungilta, mutta sen sijaan pääsiäissuklaat ovat jo kaupoissa. Ihmemeininkiä!


Moottoripyörämessut 

Melkein pääsin sanomaan, että Saksassa pääsee päristelemään ympäri vuoden, mutta ei. Muutama viikko sitten tuli ensilumet tännekin ja tuli ihan pakkastakin. Lunta koskaan ennen nähneet vaihtarit olivat päivän tyytyväisiä, ennen kuin tuli pariksi päiväksi 10 asteen pakkaset :D ”Onks joku menos kauppaan ja vois tuoda samalla mulle? Mä en pysty menee ulos, ku on niin kylmä” Hohoooo. Heidän pelastuksekseen lämpötila palasi tuon jälkeen sinne nollan tietämille. Esimerkiksi eilen ei lunta näkynyt enää mailla halmeilla ja plussaakin oli melkein 13 astetta. Kesää ja kärpäsiä odotellessa… Pientä polttelua tämän pärinäpojan housuissa siis on ollut, että pääsisi vihdoinkin päräyttämään kaunottaren käyntiin ja kaasuttelemaan pitkin katuja. Tätä olotilaa ei tietenkään helpota videot tai muut kuvat, niin pitihän se mennä kuolaamaan uusia malleja ja näyttävät shöyt paikallisille moottoripyörämessuille. AAAAARGHHHHHHH. Nyt kesä tänne heti kiitos! Ja pyöräki tietty.


Gas ist rechts...
Ympäristöystävällisyys huipussaan: 1/4 maili = 40 litraa kerosiinia. 0-350 km/h noin 7 sek.
Lasten esityksestä ei kyllä puuttunut vauhtia, eikä vaarallisia tilanteita…
Isoja miehiä lapsettaa...



Ajoesitysten lisäksi myös messuilla tanssahdeltiin mutta vähä eri tyylilajia kuin oopperatalolla. Bike washin aikana keskittyminen ”pyörään” oli suhteellisen vähäistä ja siksi siihen ei varmasti oltu panostetukaan. Semmosta meininkiä, että herrasmiesten montut loksahtivat levälleen heti alkuunsa. Saippuan roiskuessa ja tissien vilkkuessa yksi nuorempi herrasmies revittiin myös mukaan lavalle, eikä hän päässyt sieltä pois housut jalassa. Vähän eri meininki kuin Suomessa. Suomessahan vastaavasta ohjelmanumerosta joku kukkahattuäiti olisi tilittämässä Iltapäivälehtiemme kannessa, kuinka hänen lapsensa järkyttyivät… kuten tästä täysin luonnollisen tapahtuman näkemisestä Hobittileffan alkajaisiksi eräässä mainostrailerissa. Äidin mielestä tietenkin on ok nähdä täysin yliluonnollisia olioita, jotka tappaa ihmisiä tai kun ihmiset keihästävät oliot tuikkaamalla silmään yms. Tässä esityksessä nyt oli ehkä turhan paljon itsensä myymisen meininkiä, mutta silti väittäisin, että vieressä aika reteesti seisonut pikkupoika seurasi esitystä varsin iloisena, eikä varmasti jäänyt traumoja. Tai jos jäi, niin luultavasti siitä, että hän tietää näkevänsä tissit seuraavan kerran korkeintaan lukioikäisenä, jos jää kauempaa esitystä vieroksuneen äidin lupaa odottamaan. No se siitä. Hienoja pyöriä oli kaiken kaikkiaan ja paljon!

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti